Върховният съд на САЩАвтор: Стивън Фарън, Следвайте Гласове в Задава се катастрофа! 

...
Върховният съд на САЩАвтор: Стивън Фарън, Следвайте Гласове в Задава се катастрофа! 
Коментари Харесай

Университетите в САЩ пред катастрофа заради расовите критерии за прием

Върховният съд на Съединени американски щати
Автор: Стивън Фарън, 

Следвайте " Гласове " в 
Задава се злополука! 
 
Върховният съд на Съединени американски щати в този момент преглежда два случая, които биха могли да доведат до решение, че е противоконституционно университетите да вземат решение за банкет съгласно расова и етническа принадлежност, което би било пагубно.
Всеки университет ще реагира като понижи или изцяло изостави обективните университетски критерии за банкет. Този развой към този момент е доста напреднал. Бордът на колежа спря да дава SAT Subject Tests – известни като проби за достижения – които бяха най-хубавият метод да се дефинира разбирането на даден предмет. През 1995 година пробата SAT-Verbal Aptitude беше модифициран, тъй че общият брой верни и неверни въпроси, който преди този момент отчиташе резултат от 730, в този момент дава резултат от 800, като по този метод унищожава способността му да прави разлика сред ярки и блестящи претенденти. Оценяването на теста SAT-Math беше накриво по по-сложен и чудноват метод. Заявената цел на тези промени е да се понижат расовите/етническите разлики. 

Това осакатяване на SAT се случи в това време, когато инфлацията на класовете направи високите степени безсмислени. През 2020 година 47% от гимназистите приключват приблизително с " А " – спрямо към 39% през 1998 година В същото време междинните резултати на SAT паднаха с 24 точки.
Примери
През 1996 година народът на Калифорния утвърди на референдум Предложение 209, което не разрешава на държавните институции да вземат под внимание расата, етническата принадлежност или пола. След това е прибавен към конституцията на Калифорния като член I, раздел 32. Целта му е да постави завършек на обстановки като тази, разказана от шефа на частна гимназия в Калифорния:
" Ученик А беше класиран в горната третина на класа си, възпитаник Б в долната третина.
Ученикът А имаше College Board [т.е., Verbal + Math SAT] резултати на обща стойност 1290; Оценките на възпитаник Б възлизат на 890.
Студент А имаше досие за положително гражданство; Ученик Б беше е бил изключен предходната зима за нарушение на редица съществени учебни правила.  
Ученик А беше бял; Ученик Б беше черен.
Бъркли отхвърля банкет на студент А и приема Б.
Какво бе посланието за напъните, етичното държание и следствията от нечии дейности? "
Този образец не е извращение на позитивното деяние. Това е степента на расова дискриминация, която е нужна на студентските органи на определените колежи, с цел да се приближат до расовите пропорции на американското население. 
През 1995 година юридическият факултет на Бъркли одобри всеки негър претендент със междинен бал за бакалавърска степен (GPA) сред 3,25 и 3,49 и резултати от приемния тест за юридическо учебно заведение (LSAT) сред 70-ия и 74,9-ия %. Той отхвърли всеки бял и азиатец в същия GPA и LSAT диапазон. Деканът Хирма Кей изясни, че съображенията за социално-икономически генезис няма да усилят броя на чернокожите в Юридическия факултет на Бъркли, тъй като „ афроамериканците, които аплайват в нашия юридически факултет, не са в неравностойно състояние. Техните майки и татковци са експерти с положителни фамилни приходи. ”
През 1996 година хората в Калифорния смятаха, че са поставили завършек на този вид крещяща, всепроникваща дискриминация в интерес на чернокожи и испаноговорящи от богат генезис.
Въпреки това, през 1995 година, когато канцлерът на Бъркли, Чанг-Лин Тиен, беше запитан какво ще направи Бъркли за идната възбрана на расовата дискриминация при приема, той отговори: " Можем да измислим някои трикове ". Веднага след приемането на Предложение 209, президентът на системата на Калифорнийския университет разгласи, че приема " по-малко количествен, по-холистичен набор от критерии за банкет ". В резултат на това делът на " малцинствените " студенти и докторанти в системата на Калифорнийския университет не понижава.
През 2003 година, седем години откакто конституцията на Калифорния изрично забрани на държавните институции да вземат под внимание расата и етническата принадлежност, Бъркли одобри 364 „ цветнокожи студенти “ с резултати от Verbal+Math SAT под 1000 и отхвърли 3218 претенденти с резултати от Verbal+Math SAT над 1400.
През 2001 година междинният смесен резултат за SAT по словесна и математическа оценка на латиноамериканците, признати в UCLA, беше 1168; междинният брой отхвърлени азиатци и бели неиспанци е надлежно 1174 и 1209. (Средният брой признати азиатци и бели неиспанци е 1344 и 1355.) 
Какви биха могли да бъдат „ холистичните “ критерии, по които латиноамериканските претенденти са били толкоз по-добри от белите и азиатските претенденти, съгласно които да се оправдаят тези разлики в резултатите от SAT?
Това сигурно не беше социално-икономическо отнемане от права. Първата реакция на юридическия факултет на UCLA на възбраната за расова и етническа дискриминация беше „ формула, даваща желание на студенти от фамилии и общности с ниски приходи и лимитирано обучение... само че главните бенефициенти бяха работническата класа, белите и азиатските студенти от долната част на междинната класа.... Записването на чернокожи падна от 19 на 10 %. 
Латиноамериканският парламентарен водач Марко Антонио Файърбоу, изравен зад приемането на новата холистична  система, изясни... „ Открихме, че потреблението на бедността като мотив води до огромно повишаване на броя на бедните бели и бедните азиатски деца. “ (Повечето от бедните бели и азиатски възпитаници с високи университетски достижения са източноевропейски и виетнамски имигранти. “

Ройс Хол и Хейнс Хол в UCLA. Beyond My Ken, CC BY-SA 4.0, посредством Wikimedia Commons
В публикация в New York Times от 24 декември 1997 година („ Къде е заслугата в S.A.T.? “) един от най-влиятелните съперници на SAT, професор Юджийн Гарсия, деканът на Бъркли, употребява следната илюстрация: 
„ Не е ли детето на служащия мигрант, отличило се с университетски познания, посочило лидерски качества и е направило общественополезен труд, толкоз почтено, колкото и приключилото предучилищно учебно заведение с сходен GPA, само че без доказателства за водачество? Ами в случай че S.A.T. е със 100 точки под тази на предучилищния възпитаник, чиито родители евентуално са го изпратили на безценен S.A.T. курс? "
Професор Гарсия би трябвало да е знаел, че Предложение 209, както всяка друга възбрана на расовата дискриминация, категорично разрешава разглеждането на социално-икономически генезис и Калифорнийският университет не е употребявал тази алтернатива, тъй като това би понижило броя на студентите от малцинствата. Професор Гарсия също би трябвало да е знаел, че през 1990 година неговото лично учебно заведение по обучение в Бъркли разгласява монография, озаглавена „ Последствия от нелинейност за годност и селекция “, която показва резултатите от изследване на относителната предсказваща акуратност на SAT и GPA в гимназията за възпитаници, които са влезнали Бъркли през 1983 година
Установено е, че за двата пола и всички раси резултатите от SAT на всички равнища предсказват тъкмо оценките в колежа.
Средният триумф в гимназията над 3,0 (по канара 1-4) също предсказва тъкмо оценките, само че междинният триумф под 3,0 въобще няма връзка с оценките в колежа (страници 15–17). Така че прогнозната акуратност на GPA е нелинейна, както демонстрира заглавието на монографията. Следователно, монографията на Berkeley School of Education предлага да се акцентира повече на SAT. 
Показателно е, че даже професор Гарсия не е имал дързостта да твърди, че разликата в обществения генезис и образованието сред дете приключило предучилищна възраст и дете на служащ мигрант може да аргументи повече от 100 точки разлика в SAT. Въпреки това, през 2001 година разликата сред междинните математически + вербални SAT резултати на латиноамериканци и неиспанци бели, които са били признати в UCLA, е 187 точки; и разликата в междинните резултати от SAT сред чернокожите и белите в UCLA е още по-голяма. И въпреки всичко съвсем всички тези латиноамерикански и черни студенти бяха от фамилии от междинната и висшата класа.
Смущаващото расово противоречие в резултатите от SAT към този момент е отстранено. Системата на Калифорнийския университет спря потреблението на SAT. Това беше неизбежният краен резултат от Предложение 209. 
В публичните колежи на Калифорнийския университет стратегиите за медицински сестри, които обезпечават 70% от практическите медицински сестри в Калифорния, дадоха отговор на Предложение 209, като направиха възможни всички възпитаници в гимназията със междинен триумф C или повече. След това те разпределят местата сред отговарящите на изискванията претенденти посредством лотария или съгласно това кой е кандидатствал първи. Следователно, доста от техните възпитаници към този момент не могат да бъдат обучавани на „ алгебраичния проблем с една променлива, нужен за пресмятане на дозите на медикаментите “ (напр. Ако X=100 кубични сантиметра от лекарството, тогава какъв брой кубични сантиметра е 2X?).
Така Калифорнийският университет съумя да резервира етническо/расово разнообразие, без да практикува етническа/расова дискриминация. Други щати дадоха отговор на заканите за преустановяване на расовата дискриминация, като възприеха политика, съгласно която всички, които приключват в първите 10 или 20 % от техния випуск, дават отговор на условията за техните държавни университети.
Journal of Blacks in Higher Education, чиято единствена цел е да предизвиква университетските позитивни дейности, отбелязва: „ Да предположим, че ще дадем премия за най-лошата концепция от миналата година.... Наградата може да отиде в проектите „ X % “ за банкет в лицей “, защото санкционира студентите за взимане на сложни курсове и предизвиква жилищната сегрегация, като дава големи преимущества на чернокожите, които посещават напълно или съвсем напълно черни учебни заведения.
Нека да забележим по какъв начин работи това във Флорида и Тексас, най-населените щати след Калифорния. 
Флорида възприе политиката да приема в държавните си колежи всеки от първите 20 % от випуска, когато изследване сподели, че две трети от жителите на Флорида биха дали своят вот за референдум, забраняващ расовата дискриминация. Проработи. Записванията на не-бели деца в държавните колежи на Флорида са се нараснали с 12%, без да се взема поради расата. 
Но по какъв начин се отразява на обособените възпитаници? Двама черни студенти в Маями оферират илюстрация. Майкъл Джоузеф взема курсове по предмети като готварство в Edison Senior High School.[13] Неговият междинен триумф е 4,0, което го слага на четвърто място от 370 студенти, тъй че той елементарно може да влезе във всеки лицей, който приема въз основа на съсловен сан.
Резултатът на господин Джоузеф от SAT по вербална и математическа оценка е 1000; Резултатът от словесния+математически SAT на Едисън е 1080; неговият проверител означи 1010. В Edison, както и в 13 % от гимназиите във Флорида, междинният триумф C+ (2,5) е в горните 20 % от класа и по този начин дава отговор на изискванията за банкет в системата на Университета на Флорида.
Другата чернокожа студентка е Лия Бъртън. Тя се яви на пет теста за класиране за напреднали, като най-ниската оценка в цялата й гимназиална кариера беше B, в курс по броене с отличие, а резултатът й за вербална и математическа SAT беше 1150. Но тя беше едвам 213-та в класа си от 634 в Palmetto Senior High Училище. Следователно тя не може да влезе в системата на Университета на Флорида, която има най-ниското условие за съсловен сан (горните 20 процента) от всяка университетска система, която употребява този аршин.

Todd Van Hoosear посредством Flickr, CC BY-SA 2.0 
Контрастът с белите възпитаници в гимназията Palmetto Senior е още по-впечатляващ. Например Луис Фернандес се реалокира в Маями от Италия в младшата си година и има 1210 вербални + математически SAT резултат, само че не е в горните 20 % от своя клас.
В Тексас, допустимостта за държавните университети беше избрана за най-хубавите 10 % от завършващите класове. В резултат на това Джордж Мицнър е приключил 67-ми в клас от 640 от Bellaire High School с смесен резултат от SAT по словесна и математическа оценка 1470 (в горния 1 % от участниците в теста) и междинен триумф от гимназията 4,49, който включва доста курсове за напреднали. Но той не беше измежду първите 10 % от класа си, тъй че бакалавърското бизнес учебно заведение на Тексаския университет (UT) го отхвърли. Ерика Браун е приключила гимназията Worthington със междинен триумф 3,5, нито един от нейните курсове не е класиран за напреднали, а нейният смесен резултат за словесни и математически SAT е 830 (в най-ниските 18 процента). Но тя беше в първите 10 % от класа си и по този начин беше призната от UT. Повечето от учениците, които приключват измежду първите 10 % в гимназията Worthington, имат SAT резултати от 800.
(Резултатите от SAT, докладвани тук, биха били доста по-ниски преди повторното центриране през 1995 г.)
Либералният Нова република от 27 декември 1999 година („ Признаване на грешката “) уточни по-сериозен резултат: 
" Десетпроцентният проект, признат от Тексас, оправда страховете на професорите. Записванията на малцинствата в кампуса на Остин, флагмана на Тексаския университет, бяха възобновени до нещо сходно на равнището им преди потвърждаване, само че с цената на фрапантно намаление на университетските квалификации за влизане на първокурсници. За да се оправи с пропуските в подготовката, Остин се пробва да обезпечи специфични класове и учители за студенти в предварителен медицински курс с резултати от SAT с 200 точки под междинните за университета. Това е трагична загуба на запаси. Подобно на шепата други велики държавни университети в Америка — Вирджиния, Бъркли, UCLA и Мичиган —Тексаският университет в Остин се отличава като изследователска централа, подхранвайки развиването на най-големия високотехнологичен кулоар отвън Силиконовата котловина.... Сега е заставен да пренасочи ресурсите си към коригиращо обучение, което не е в положение да обезпечи. "

Основна постройка на Тексаския университет в Остин
Ще отбележа, че държавните управления на щатите във Флорида и Тексас, които по този начин грубо осакатиха техните академични системи, бяха републикански. От публикуването си през 1998 година, „ Формата на реката “ е най-цитираната отбрана на академичната расова/етническа дискриминация. Неговите създатели са Уилям Боуен, който беше президент на Принстън от 1972 до 1988 година, и Дерек Бок, който беше президент на Харвард от 1971 до 1991 година Неговите 476 страници са цялостни с диаграми, графики, полуистини и очевидни неистини, които възхваляват постигнатите изгоди посредством това, което те назовават „ чувствителни към расата “ самопризнания.
Въпреки това, на страница 288, създателите цитират две отбрани на расова/етническа дискриминация, които са изцяло разнообразни от изгодите, които те не престават да настояват, че дава. Първото е от правна информация, подадена от трима професори в Юридическия факултет на Тексаския университет, които пишат:
„ Ако позитивните дейности бъдат прекъснати, неизбежните политически, стопански и сили ще окажат напън върху огромните държавни университети да намалят стандартите за банкет “ 
Вторият откъс е от професор в Юридическия факултет на Бъркли, който е бил изтъкнат покровител на предложение 209: 
„ Докато Предложение 209 не влезе в действие, не разбирах, че утвърдителното деяние... ви разреши да имате известно расово многообразие и в това време да поддържате интелектуалните стандарти за по-голямата част от вашата институция. Това беше форма на ограничение на вредите. Сега, когато би трябвало да имате расово неутрални способи, в случай че желаете да включите афро-американци и испанци, би трябвало да предефинирате централната задача на изследователския университет и да понижите стандартите за всички. "
И по този начин на фона на всичките си причини за хипотетичните изгоди от „ расово сензитивния “ банкет, някогашните президенти на Принстън и Харвард признават, че това в действителност е по-малката от двете несгоди и е метод за ограничение на вредите. 
Авторът доктор Фарън е пенсиониран професор по класическа лингвистика и създател на книгата " Измамата с позитивните дейности ". Написал е и монография, в която потвърждава, че Холокостът е бил най-безмилостното използване на положителни дейности, предприемано в миналото (достъпна на ).
Източник: 
Превод за " Гласове ": Георги Ванчев
 
 
 
 
 

 
06 Дек 2022128405 Дек 2022454305 Дек 2022295404 Дек 2022299902 Дек 2022560730 Ное 20223585Коментариимам свежа идея06 Дек 2022 19:11ч.
Всички негра в Белия дом. Всички бели на памука. Ако стане, стане. Ако не, отново война.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone06 Дек 2022 19:27ч.
Нищо не разбрах - кви са тези САТ-ове, МАТ-ове, водачества и тинтири-минтири?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Да, неясно е!06 Дек 2022 19:38ч.
Вината обаче е на българските преводачи, чието езиково равнище и обща просвета спаднаха пагубно за 33 години, а желанието им да се фръцкат с американизми и англоезични речеви обрати хвръкна над небесата!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Виктор06 Дек 2022 19:40ч.
Това в което са се трансформирали са " бръшлянови " секти за промиване на мозъци в нео марксизъм и постмодернизъм! Младите излизат като зомбита на лукавият, точното определение за западното висше обучение е, семинарии на сатаната!!! Тъкър скоро пусна репортаж за едно младо момиче което е трябвало да премине терапия след колежа, с цел да я " депрограмират "! Жалко е че в България западното филантропично обучение, се взима за висока категория, а истината е, пред очите на всички и се споделя " Кики " - българският лъжовен полтергайст, дето пратихме в Харвард и се върна да прави пакости на Родината!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Стефан06 Дек 2022 19:47ч.
Изводът може да е единствено един. Съединени американски щати умират интелектуално като страна и преди всичко при постъпване на работа или като студент се употребяват расово-отрицателния асортимент на фрагментите. Американците са неуки и това е установено още през 19-ти век. от много създатели, само че в този момент стават тъпи. Наскоро в пресата на Съединени американски щати четох огромна публикация по какъв начин във водещи университети се унищожава науката и се гонят преподаватели на основа ЛБГТ критерии. В тях се стопират курсове, проучвания и преподаване на много дисциплини, които се заменят с новите ЛБГТ " научни " дисциплини. Явно са прави немалкото американски учени и политици, предвиждащи разпадането на Съединени американски щати в интервала 2030-2035г.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пешо06 Дек 2022 20:03ч.
Американците няма по какъв начин да са неуки през 19-ти век, откакто през 20-ти са една от международните сили в новите технологии и сега не престават да са на челни места. Американците като разбиране е неверно нещо, има една капиталистическа месомелачка, която гълта запаси, като ламя за корпоративно облагодетелстване на база високи технологии и войни, който войни отново са с помощта на високи технологии. Ресурсите не са единствено нефт и електрическа енергия, мозъците и науката също е запас. Ето в този момент да вземем за пример ще изсмучат Тайван от към технологии и мозъци и ще я оставят на Китай куха и изпразнена, по този начин направиха и с Германия, след това със източния блок. Това, че Съединени американски щати създава доста човешки тор и неповторими боклуци няма никакво значение, те са се научили да им раздават заслуженото разбирай дават им опиати и/или затвор и да се оправят. Ако ще 50% от популацията им да са наркомани и пандизчии от останалите 50% отново ще намерят нужния запас да поддържат софтуерно равнище.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати thenewone06 Дек 2022 20:21ч.
Наистина, не е редно да се обобщава. Случайно, понякога:D, разпростирам техни учебници - доста са хубави, Е, малко са дебели - единият е 1350 стр., само че са хубави - премислено наличие, нареждане на матряла, понятен език, не са префърцунени (иначе казано, няма снобизъм). Но, явно не във всички университети е по този начин - ний като кажем амер. университет, падаме възнак, като че ли там във всеки университет, във всяка катедра има по един Нютон, Айнщайн, Максуел и така нататък
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Не познавате историята06 Дек 2022 22:34ч.
Емигрантите в края на 19 и началото на 20 век от Русия, Германия разказват доста ясно обстановката в американските университети. В края на 19 век даже Принстън е бил подбив работа, обособени хора приключили в Европа са трансформирали нещата. А след това през 20 век Германия е била по-развита от США даже след загубата си в ПСВ и до края на ВСВ. Специалисти да напишат положителни учебници има, само че в случай че ставаше единствено с учебници щяха да закрият университетите. Нужна е дейна образователна среда.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тотален разпад06 Дек 2022 20:22ч.
'баси превода!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Каквото написаното, такова и преведоното06 Дек 2022 23:33ч.
Нищо му няма на превода, наличието е ужасяващо.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Симеонов06 Дек 2022 20:41ч.
Очевидно, че даже милиционерскста школа в Младост 2 е давала по-добро обучение от Харвард в този момент. За страдание печатницата на пари беше в Съединени американски щати, а не в Съюз на съветските социалистически републики.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати nan06 Дек 2022 22:14ч.
някой съществено се е заел да трансформира Съединени американски щати в сегашен ЮАР.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Никакъв късмет, локалното население на ЮАР е оскъдно, само че работи07 Дек 2022 2:21ч.
А в Съединени американски щати популацията е мързеливо, привикнали са на помощи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Тия спрели SAT,07 Дек 2022 3:48ч.
Ние на процедура елиминирахме кандидатстудентските изпити - на първо време с " проби ", а след това и единствено с резултатите от т.нар " държавни зрелостни изпити ", които " изпити " и като формат, и като осъществяване (преписване), и като оценки са цялостен неуспех. Макар да не се афишира, аргументите за таз " промяна " са същите, единствено етносите други.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати йосарян07 Дек 2022 8:29ч.
каша. и в матреала, и в главата на преводача. и най-много - в нашингтонския обком.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати даскалица Пена07 Дек 2022 9:01ч.
Не знам за какво се мъчат с проби и точки. Да ги одобряват напряко по фотография - черен, латино преди всичко и по полицейско досие - колкото по-дълго, по-напред в класацията. Така към този момент ще се узакони фактът, че ръководителите на страната и огромните компании са нарушители. Никой няма да се възмущава, нещата ще застанат на местата си.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 202288719 Ное 2022121505 Дек 202272824 Sep 20223227
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР